F-SIDE IS NIET MAKKELIJK PDF

F-SIDE | 76 | kritisch | waakhond | opiniërend | fanatiek | Amsterdams | humor | F- SIDE is niet makkelijk | Afc Ajax Amsterdam f-sideamsterdam Dit wil echter niet zeggen dat het over was met de F-Side, maar er kwam . Het boek heeft de titel ‘F-Side is niet makkelijk’ en telt bladzijden, waarin de hele . een kwarteeuw F-Side over vriendschap, geweld, humor, Amsterdam en Ajax || Door: R.A. Pieloor || F-side is niet makkelijk – Een kwart eeuw F-side over.

Author: Kajishicage Jukree
Country: Czech Republic
Language: English (Spanish)
Genre: Environment
Published (Last): 10 November 2007
Pages: 343
PDF File Size: 9.20 Mb
ePub File Size: 18.12 Mb
ISBN: 695-6-22084-735-7
Downloads: 13402
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Arajinn

Na diverse acties en gesprekken met het bestuur kreeg de F-Side de vakken aan de zuidkant achter het doel toegewezen. Hij was niet iz eerste voetbaldode in Nederland, op 8 december stierf Erik Lassche, een supporter van FC Twenteeveneens door toedoen van een Feyenoord-hooligan.

Vaak werd er door Vak M op hen neergekeken als ‘boertjes’, refererend aan het feit dat zij niet ‘uit de stad’ zouden komen.

Dit zou zich later wreken in de bekende afgesproken rellen langs de snelwegen A9 en A Na het staafincident in september waar de Oostenrijkse keeper Franz F-sire van Austria Wien met een staaf werd bekogeld vanuit vak F nam Ajax maatregelen. Het ging er hevig aan toe, de Mobiele Eenheid kon alleen maar toekijken.

Onder de nieuwe voorzitter John Jaakke worden deze plannen doorgezet, maar lijken keer op keer te falen. In de zomer van begon de bouw van het nieuwe ‘home’, en op 23 september opende het de deuren.

De F-siders vonden het eigenlijk allemaal niet zo eerlijk, want zo was het niet afgesproken, maar ze konden er niet meer aan ontkomen en uiteindelijk overleed Carlo Picornie aan zijn verwondingen onderweg naar het ziekenhuis.

Het boek heeft veel foto’s, die dateren van tot Ook makkflijk ondervinden hier natuurlijk hinder makkeliijk en daarop besluiten vaak veel supportersverenigingen, zoals nu met het protest tegen de pasfotoregistratie en eerder tegen onzinnige combi’s, samen te werken om sommige maatregelen te stoppen.

Related Files:  ANSI BICSI-002 PDF

Vanuit Vak M zagen de ‘old school’ F-Siders dat hun plaats op vak F werd ingenomen door jongere supporters van buiten Amsterdam. De schade liep tot in de tonnen en de NS weigerde voortaan Ajax-supporters te vervoeren. De meesten waren geen lid van de vereniging, maar op de tribune was er een duidelijke joodse cultuur. De groep breidde zich uit en bestond in eerste instantie voor het grootste deel uit Amsterdamse supporters, maar er kwamen ook groepen supporters uit bijvoorbeeld LoenenHietUithoornHilversumWezepLeiden en Oss.

Hierbij werden ook de leden van de nieuwe generatie fanatieke supporters van Ajax, VAK, toegevoegd. Na de ‘snelwegrellen’ volgen nog vele confrontaties met andere supportersgroepen, bij elke thuis- en bijna elke uitwedstrijd is wel makelijk groep relschoppers op de been. Het Ajax-bestuur onder leiding van Michael van Praag had besloten om de leden van de F-side over het stadion te verspreiden.

c-side Ter hoogte van Nieuwerkerk aan den IJssel werd deze trein door de supporters tot stilstand gebracht. De tweede trein, die inmiddels al in Rotterdam was gearriveerd werd teruggestuurd naar Amsterdam.

Op 23 maart vond de veldslag tussen Ajax en Feyenoord-supporters plaats. De supporters makke,ijk de eerste trein werden bij het stadion door de politie vastgehouden en mochten het stadion niet in. Pas later begonnen de fans met het scanderen van de naam Joden.

F-SIDE – is niet makkelijk

Later nog kwam dezelfde Bunnikside met de tekst: De laatste grote rel dateert van 17 aprilrondom de wedstrijd Feyenoord – Ajax. Na Beverwijk hielden sommige F-Siders het voor gezien, het verlies van Carlo Picornie viel hen te zwaar.

Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina’s Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren. Niet veel later, in de nacht van 30 januari is het ‘home’ tot de grond toe afgebrand.

Related Files:  FUNDAMENTOS DE MANUFACTURA MODERNA GROOVER EBOOK

Het boek heeft de titel ‘F-Side is niet makkelijk’ en telt bladzijden, waarin de hele subcultuur rond de F-Side door de fans wordt beschreven. In andere talen Deutsch English Koppelingen bewerken.

Het boek waarvan er De F-Side is officieel op 3 oktober in F-eide opgericht, toen de Engelse supporterscultuur Hooliganismeof Casuals naar Nederland overwaaide na een bezoek van Tottenham Hotspur aan Rotterdam, 29 mei Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 5 apr om Adolfhier lopen er nog 11, als jij ze niet vergast dan doen we het zelf.

Reden voor de harde kern om te verhuizen naar Vak M, dat zich ‘toevallig’ pal naast het vak van de bezoekende supporters bevond. De rellen jakkelijk langzamerhand steeds heviger en men schuwde geen wapengebruik, van messen tot ploertendoders en van vuurwerkbommen tot bijlen.

Dit komt f-siide Ajax een Joodse achtergrond heeft hieronder meer. Artikel mist referentie sinds mei Tijdelijk moesten de supporters hun onderdak vinden in een speciaal opgezette tent aan de zuidkant van het stadion. Het duurde niet zo heel lang voordat het supportershome gesloten werd na ongeregeldheden tegen makkwlijk Belgische Club Brugge in Dit wil echter niet zeggen dat het over was met de F-Side, maar er kwam slechts een splitsing tussen de oudere garde en de nieuwe generatie jongeren.

De F-Side heeft sindseen jaar na het jarig jubileum, een eigen boek. Eind jaren 70 waren er in de Nederlandse stadions waar Ajax speelde steeds meer anti-Joodse spandoeken te zien, en anti-Joodse spreekkoren te horen. Al snel werd Ajax een zogeheten ‘risicoclub’. Ook Uri Coronel heeft een poging gedaan om supporters niet meer met ‘Joden’ te scanderen, f-sive zonder succes [1].